Snart dags att lossa ankaret

Jag sitter här och har svårt att beskriva hur entusiastisk jag faktiskt känner mig inför årets båtsäsong. Det ska bli fantastisk kul att äntligen sätta ”ekan” i vattnet och åka ut i skärgården en sen sommarkväll. Sommaren är inte riktigt här än men nu börjar det trots allt närma sig med stormsteg!

Jag har börjat planera lite inköp för detta året och hittade riktigt snygga lampor som kan användas vid nattfisket från Ocean Vision som är ett snabbt växande varumärke i Sverige. Lamporna utmärker sig genom god byggkvalitet men också snygg design, som faktiskt är viktigt för oss som gillar båtar. Jag har avlagt ett löfte till mig själv i år och det handlar om att skära ner på utgifterna vilket jag tror jag lyckats med hyfsat. Tidigare använde jag helsvarta lampor från populära Bullpro som lyste bra men färgen matchade skrovet betydligt sämre. Ocean Vision lamporna kommer att fungera som ett perfekt komplement till rampen som sedan tidigare sitter monterad på båten. I år är det alltså mer fokus på utseendet än något annat, för man vill ju gärna stå ut när grannen kommer förbi nyfiken som en strut.

Nu blir det inte mer köpande för min del på ett tag i alla fall. Förutom att jag behöver fixa ny gårdsbelysning till min svåger (vilket egentligen inte kan räknas) så kommer jag att befinna mig på lite lugnare vatten fram tills nästa säsong.