Led belysning i sommarstugan

Någon mer än mig som inte kan låta bli att sjunga visan ”sommaren är här”, eller är det bara jag? Valborg är nu äntligen avklarad från denna dag så tänker jag endast att glida mig fram på jobbet tills semesterveckorna är här. Men jag måste erkänna att jag smygstartat med vissa delar av mitt stora sommarprojekt. Jag har en sommarstuga i Stockholms skärgård och den kommer att rustas upp under Juli och Augusti är det tänkt. Jag planerar att bygga ut huset med ett nytt rum, och övriga rum ska få nya tapeter samt att energisnål led belysning kommer att installeras överallt. Denna veckan har jag påbörjat övergången till led, och hittills har jag hunnit byta ut flera lampor med framgång. Jag läste mycket om spotlights på webbplatsen ledspotlights.nu och började samla på mig så mycket kunskap som bara var möjligt. Det är inte lätt att besluta sig men desto mer information man har desto enklare blir det. Jag köpte lamporna till slut från butiken Svealight som har ett ganska stort sortiment av led lampor. Det är svårt att avstå från köp när jag upptäckte hur fina vissa lampor var, man blir ju lite bortskämd.

Ny gårdsbelysning lyser upp verandan

Min ständiga tankar kring förändring fick mig att inse att det inte var något fel på själva verandan utan här var det ljuset som istället borde bytas ut. Tidigare hade jag en en väldigt svagt lysande halogen lampa som lyste upp verandan och det kändes lite kusligt att sitta där på ute vissa kvällar. Jag tog beslutet att byta ut lampan till led och så var problemet löst en gång för alla. Lampan är egentligen en vanlig strålkastare med ljusstarka led dioder men vilken skillnad det blev efter att man genomfört bytet! Lampan brukar också kallas gårdsbelysning och finns att handla hos diverse byggvaruhus. Men det var framförallt känslan av kvalitet som fick mig att beställa den från Svea istälet. Gårdsbelysning brukar finnas tillgängligt i 3000K, 4000K eller högre men jag valde mellanvit för en ljusare miljö vilket är 4000 Kelvin (K). Jag har tidigare haft varmvit och det känns inte lika modernt tycker jag. Jag är väldigt nöjd på alla sätt och vis och rekommenderar att ni ser över belysningen i ert hem/hus/sommarstuga för det gör verkligen större skillnad än vad man tror.

Intresserad av en ny ficklampa

Jag har lite svårt att hålla händerna i styr och planerar redan inför nästa inköp. Troligtvis blir det en ficklampa med lysdioder som kan användas i många olika situationer. En ficklampa är bra att ha när man ger sig ut med båten sent om kvällarna eller om en nödsituation eventuellt skulle uppstå. Alla bör egentligen ha en ficklampa tillgodo men när detta blir av får vi se, men jag lover att hålla er underrättade.